QR-codes kun je scannen met iedere smartphone die voorzien is van een camera die QR-codes kan scannen.

In de nieuwste smartphones is dit onderdeel van de ‘normale camera’ (iOS 11+ en Android 9+). Op oudere/andere smarphones zul je een aparte QR-scanner app moeten downloaden. Het qrite platform om surveys mee aan te maken en inzichten in te zien, is te gebruiken via je browser, vanaf je computer of laptop.