Een QR-code scan je simpelweg met de camera van je mobiele telefoon.

Op Android versies vanaf 9.0 en iOS versies vanaf 11.0 is een QR-scanner onderdeel van de camera die op de telefoon aanwezig is; en hoef je dus alleen maar je camera op de code te richten, om doorverwezen te worden naar de gelinkte pagina. Op telefoons met oudere software heb je waarschijnlijk een aparte app nodig om QR-codes te kunnen scannen.